Zalm met ananas uit de oven

Hoofdgerecht

4 personen

  • 16 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 200 gram verse, rijpe ananas, in stukjes
  • 4 zalmfilets
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 el basilicum, in reepjes gescheurd
  • 100 gr rucola of jonge spinazie

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schep de kerstomaatjes en de ananas door elkaar.

Bekleed een bakplaat met een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om de vier zalmfilets in te pakken. Leg de zalmfilets op de folie en bestrooi ze met peper en zout. Verdeel het tomaat-anananasmengsel over de filets. Meng de balsamicoazijn en de olijfolie en druppel dit over de zalm. Vouw het pakketje met de vis dicht en leg het 20-25 min.in de voorverwarmde oven, of tot de zalm doorzichtig maar nog wel sappig is.

Maak een bedje van rucola in het midden van elk bord. Haal de zalmfilets uit de folie en leg ze op het bedje. Schep het tomaat-ananasmengsel erover, besprenkel ze met wat kookvocht en bestrooi ze tot slot met basilicum.