Enchillada’s met kip

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 8 tortilla’s volkoren
  • 500 gram kipfilet
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 200 gram kidneybonen
  • 100 gram mais
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zakje Enchilada Seasoning mix van Santa Maria (verkrijgbaar bij AH) of zelfmaken.
  • 150 gram kaas (geraspt)
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze om en om in de pan gaar met een beetje olie.
  • Laat de kipfilets iets afkoelen en trek ze uit elkaar met een vork zodat je ‘pulled chicken’ krijgt. Je kan hiervoor ook een handmixer gebruiken. Doe de kip in een ruime kom en mix de kip met je handmixer tot kleine stukjes.
  • Meng ondertussen de gezeefde tomaten met 50 ml water en de kruidenmix.
  • Snijd de paprika in blokjes
  • Snij de knoflook en ui fijn en fruit dit in een koekenpan met een beetje olie.
  • Doe de kip erbij samen met de kidneybonen, maïs en paprika.
  • Voeg de helft van de tomatensaus toe en de helft van de kaas.
  • Verwarm de tortilla’s.
  • Verdeel een beetje van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal.
  • Neem een tortilla en vul deze met kip, rol de tortilla daarna op en leg deze in de ovenschaal. Herhaal tot alle tortilla’s op zijn.
  • Verdeel de rest van de tomatensaus en de kaas over de enchiladas en zet de ovenschaal 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!
  • Zelf je kruidenmix maken? Meng 8 theelepels komijnpoeder6 eetlepels paprikapoeder en 2 theelepels gemalen chilipepertjes. Voeg eventueel 2 theelepels knoflookpoeder toe. Meng de kruiden en bewaar ze in een afgesloten potje.