Ratatouille uit de oven

hoofdgerecht

4 personen

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 250 gr cherrytomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 1 blik kikkererwten à 400 g

Bereidingstijd: tot 90 minuten

Verwarm de oven voor op 180 C.

Schil de ui, snijd deze in dikke halve ringen en doe in een grote kom. Snijd de courgette en aubergine in grove blokken en voeg deze bij de ui. Haal bij de paprika’s de zaadlijsten en steel eruit en snijd dan in brede blokken. Halveer de cherrytomaten. Haal het schilletje van de knoflook en snijd de knoflook in plakjes. Meng alles in de kom, giet hier de olijfolie overheen en voeg de Provençaalse kruiden en eventueel zout naar smaak toe.

Neem een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Bak de groenten 25 minuten, schep de groenten om en bak nogmaals 25 minuten.