Huzarensalade

Een huzaren salade behoort tot mijn favorieten bij een barbecue of gourmet. Niet te veel van eten natuurlijk, maar een lepel hoort toch wel op mijn bord. Zelf maken? Ja natuurlijk, want dat is pas echt genieten!

Bijgerecht

  • 200 gram aardappelen 
  • 100 gram doperwtjes
  • 2 eieren 
  • 100 gram hamblokjes 
  • 4 grote augurken
  • 1 handje zilveruitjes 
  • 1 appel 
  • 5 eetlepels mayonaise 
  • 2 eetlepels yoghurt 
  • 1 eetlepel mosterd
  1. Kook de doperwtjes en giet ze af en laat goed uitlekken.
  2. Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes. Breng een laagje water aan de kook een kook de aardappelen 5 minuten. Giet ze af.
  3. Kook het ei in 9 minuten hard. Pel en snijd in kleine stukjes.
  4. Snijd de appel, de augurken en zilveruitjes in kleine blokjes.
  5. Voor de dressing meng je de yoghurt, mosterd en mayonaise met elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe en proef of deze goed is.
  6. Meng alle ingrediënten in een grote schaal en dek deze af. Zet een uurtje in de koelkast, zo kunnen alle smaken intrekken.
  7. Serveer daarna met eventueel wat extra zilveruitjes.