Appelnotencake

Lekker herfstig, deze snelle cake met weinig suiker.

Zo past iets te snoepen in een gezond eetpatroon. Deze cake zit namelijk vol goede voedingsstoffen uit de noten, het fruit en het volkorendeeg. 

Ingrediënten

1 appel (Elstar)
150 g noten
4 dadels
1 ei
250 g volkoren speltmeel
1 theelepel bakpoeder
250 g Griekse yoghurt
3 theelepels kaneel
2 eetlepels honing

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Snijd de appel in kleine blokjes. 
  • Hak de noten en de dadels grof. Klop het ei los. Meng alle ingrediënten goed door elkaar (kan gewoon met de hand). 
  • Vul de cakevorm met het mengsel en bak in ongeveer 30 minuten gaar.

In plaats van speltmeel kun je ook havermeel gebruiken.

Bron: Puur Gezond NL.

Wist je dat Puur Gezond ook hele mooie boeken heeft om je eetgewoonten op een puur gezonde manier aan te passen? Vraag ernaar in de praktijk: info@nutripraktijk.be of koop ze online op de website van puurgezond.nl