Welke vorm van magnesium?

Het is een vraag die vaak gesteld wordt: welke vorm van magnesium kan ik het best gebruiken? 

Magnesium is nodig voor de energiestofwisseling in het lichaam, de overdracht van zenuwprikkels en het goed functioneren van de spieren. Verder geeft magnesium stevigheid aan het skelet en is het nodig voor de opbouw van spieren. Het draagt ook bij aan de energievoorziening van ons lichaam.

Bij een langdurig tekort aan magnesium treden klachten op als irritatie van de zenuwen in de spieren, hartritmestoornissen, maagkrampen en vermoeidheid.

Het advies om meer magnesium  in te nemen ter voorkoming van chronische ziekten, dient bij voorkeur te geschieden via magnesiumrijke voedingsmiddelen, zoals noten, graanproducten, groene groenten en fruit. 

Indien je magnesium hebt voorgeschreven gekregen als aanvulling, dan is het wel van belang dat de juiste vorm wordt ingenomen. Zo is er magnesiumoxide, een anorganische verbinding. Verschillende wetenschappers hebben echter gezien dat organische magnesiumvormen beter worden opgenomen.

Magnesiumbisglycinaat kan je  inzetten voor de goede werking van het zenuwstelsel, het geheugen, concentratievermogen en leerprestaties. Voor mensen die veel sporten, kun je ervoor kiezen om extra magnesiumcitraat te gebruiken. Dit draagt bij aan het behoud van sterke en soepele spieren en bevordert de energiestofwisseling.  

Advies nodig? Aarzel niet: info@dieetvoorlichting.be