Paella is een Spaans rijstgerecht en komt oorspronkelijk uit Valencia. Er zijn ontzettend veel variaties in paella. Ingrediënten als zeevruchten, kip, konijn, groente en zelfs slakken worden er gebruikt naast het hoofdingrediënt rijst.
voor 2 personen
- 150 gr paellarijst
- 250 gr kipfilet
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 200 gr doperwten
- 2 tomaten
- scheutje citroensap
- 500 ml kippenbouillon
- 1 tl paprikapoeder
- snufje zout en peper
Snijd de kipfilet in stukjes. Breng de kipstukjes op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Giet een scheutje olie in een pan en bak de kipstukjes in ongeveer 5 minuten gaar. Maak de paprika, ui en knoflook schoon en was de tomaat. Snijd de paprika, ui, knoflook en tomaat in stukjes. Haal de kipstukjes uit de pan en bak daarna de ui, knoflook en paprika.Voeg na 5 minuten de rijst toe, meng alles door elkaar en voeg de de bouillon toe. Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen. Blijf ondertussen wel roeren. Voeg daarna de tomaten, doperwten, citroensap, kipstukjes en een snufje zout en peper toe. Meng alles door elkaar en zet na een paar minuten het vuur uit.