Een plaattaart is een makkelijk en heerlijke maaltijd. Het recept is met courgette, maar je kan volop variëren met de groenten, zoals een combinatie met courgette en aubergine, courgette in geel en groen, of courgette met paprika en champignons. Ook ui smaakt er prima bij.
1 rol bladerdeeg
2 courgettes
3 eetlepels groene pesto
peter en zout
25 g Parmezaanse kaas
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgettes in dunne, ronde plakken.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de courgettes zo’n 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Rol ondertussen het bladerdeeg (met het bakpapiertje naar beneden) uit op een bakplaat.
- Vouw de randjes van het bladerdeeg om en prik met een vork gaatjes in het middelste gedeelte van het deeg.
- Bestrijk het bladerdeeg met 2 eetlepels pesto.
- Verdeel de groenten over het bladerdeeg en doe de rest van de pesto over de groenten.
- Bak de plaattaart gedurende 15 minuten in de oven.
- Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
- Haal de plaattaart uit de oven en maak af met de Parmezaanse kaas.
Geniet ervan!