Een heerlijke combi: zalm en broccoli maar dan anders
hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
4 stukken zalmfilet van 125 gram
2 eetlepels citroensap
750 gram broccoli
100 ml melk
2 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
1 bosuitje, in ringetjes
2 eetlepels neutrale olie
blender
Bereiden
- Wrijf de stukken zalm in met peper en citroensap en laat ze zo 10 minuten liggen.
- Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronken in plakjes. Kook de broccoli in ruim water met zout in 4-6 minuten gaar. Giet af en pureer de broccoli met de melk in de keukenmachine of blender tot een fijne puree.
- Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de knoflook zachtjes tot het gaat geuren. Roer de broccolipuree erdoor en warm de puree goed door tot hij iets dikker wordt. Voeg peper naar smaak toe en schep de bosui erdoor.
- Dep de zalmfilets goed droog en bestrijk ze dun met olie. Bak de filets in een hete koekenpan met antiaanbaklaag zonder extra olie) in 6-8 minuten mooi bruin, de filets mogen van binnen nog rosé zijn.
- Schep de broccolipuree op vier warme borden en leg de zalmfilets erop.
Bron: Puur gezond NL