2 rode paprika’s
1 grote wortel
1 grote ui
2 knoflookteentjes
400 g vegan gehakt
een paar blaadjes basilicum
zout en peper
300 g volkoren spaghetti
2 el olijfolie
½ groentebouillonblokje
1 pakje gezeefde tomaten (500 g)
1 el tomatenpuree
Snijd de paprika’s in kleine blokjes. Schil de wortel en rasp deze fijn. Doe de rasp in een kom. Pel de uien en knoflook en snijd ook deze fijn. Voeg de helft van de fijngesneden uien en knoflook toe aan de kom. Snijd ook de basilicum en voeg deze samen met het gehakt toe aan de kom.
Kneed het gehakt en vorm hier balletjes van. Zet ze afgedekt 15 minuten in de koelkast.
Kook in de tussentijd de spaghetti gaar en giet af.
Verhit twee el olijfolie in een pan en voeg hier het uitje, de paprika en de knoflook aan toe. Bak glazig. Voeg hierna de balletjes toe en braad ze ongeveer 5-10 minuten totdat ze stevig zijn.
Voeg de gezeefde tomaten, het verkruimelde bouillonblokje en de tomatenpuree toe. Voeg eventueel een scheutje water toe om de saus wat dunner te maken.
Voeg tot slot de spaghetti en balletjes toe aan de pan. Schep om met een spatel en vul vier borden met spaghetti en balletjes.