Werkwijze

Intake- gesprek

Een eerste gesprek duurt een uur à anderhalf uur. Tijdens dit gesprek zal worden gevraagd naar je activiteitenpatroon, leefgewoontes, voedingsgewoontes, je verwachtingen en motivatie. Indien nodig wordt je gewogen, gemeten en de lichaamssamenstelling gemeten (mbv een bio-impedantie meting). Vervolgens wordt altijd een voedingsanamnese afgenomen. Ten slotte stellen we een behandelplan op en bespreken we het vervolg van de begeleiding.

Indien je  lichaamssamenstelling wordt gemeten (zie hieronder), dan adviseren wij om geen lotion of badolie op je handen of voeten te gebruiken. Ook het gebruik van alcohol kan een verkeerd resultaat geven.

U ontvangt een nutripraktijk map met uw persoonlijke informatie. Deze map wordt gedurende de vervolgconsultaties verder aangevuld.

Vervolgconsult

Tijdens het vervolgconsult bespreken we je vragen naar aanleiding van het eerste gesprek. Verder wordt de toepassing van het advies in de praktijk doorgenomen en wordt er samen naar oplossingen gezocht. Voorbeelden van onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • mogelijkheden voor lichaamsbeweging
  • feestjes en verjaardagen
  • het kopen en kiezen van levensmiddelen
  • waarom eet ik?
  • honger en verzadigingsgevoel
  • Etc.

Je krijgt tijdens de consultaties folders en brochures mee met lekkere recepten en informatie.  In sommige gevallen wordt je voeding berekend en/of wordt een voorbeeld dagmenu voor opgesteld.

Indien nodig wordt er tijdens de vervolgconsulten ook een impedantie-meting uitgevoerd om de lichaamssamenstelling te controleren.

Weinig tijd om regelmatig naar een diëtiste te gaan? Maak dan gebruik van de online begeleiding!

Meetconsult

Het is mogelijk om éénmalig langs te komen voor een lichaamssamenstelling analyse. Je komt hiermee alles te weten over je lichaamssamenstelling. Wat je energieverbruik is, hoeveel spiermassa heb je, hoeveel vetmassa heb je, wat is de kwaliteit van je spiermassa is, etc.

Bekijk hier een voorbeeld van de resultaten:

http://nutripraktijk.be/Grafieken%20met%20tekst%20gewichtsverlies.pdf