Bij ons is het Powerslim concept te volgen. Waarom? Omdat het soms zeer handig is om een nieuwe start te maken met je voeding. Even je oude patronen vergeten en stap voor stap naar een gezonde voeding gaan die je kan volhouden. Het zijn bovendien heerlijke maaltijden, veel recepten voor variatie en tussendoortjes voor je gewichtsverlies.

Maak een afspraak

PowerSlim is een koolhydraatarm en eiwitrijk voedingsplan waarmee je makkelijk en eenvoudig, maar ook lekker kan eten en op de juiste manier gewicht verliest. Met als basis: naar een gezonde voeding en leefstijl rekening houdend met jouw situatie en gevoel. Dus lekker in je vel zitten en een stabiel gewicht.

​Je begint met een starterspakket met daarin producten in verschillende smaken. Je kan zo kennis maken met de producten en uittesten wat jij het lekkerst vindt. In het starterspakket zit ook een brochure met uitleg en het PowerSlim kookboek met veel recepten en een multivitaminen. Je hebt een menu wat je kan volgen en de producten zijn per dag ingedeeld. Super handig dus. Je eet niet enkel de producten, maar denk ook aan de groenten, beleg voor op het brood, yoghurt etc. Het menu helpt je hierbij. Bij afname van het startpakket is het intakegesprek GRATIS. Ook de vervolgconsultaties kunnen gratis zijn bij afname van de maaltijden (gratis consult bij afname van 6 doosjes).

Je volgt na het behalen van je streefgewicht een vervoltraject. Oftewel de juiste coaching, tips en deskundig advies, waarin we zorgen dat je jouw nieuwe leefstijl behoudt en je niet terug aankomt.

Wil je er direct mee starten? Maak dan een afspraak voor een intake gesprek. We doen dit online of je kan terecht op in Meerle of Minderhout. Wil je eerst even uitleg wat het concept betekent of wat er nog voor andere mogelijkheden zijn om gewicht te verliezen? Boek dan het vrijbijvende kennismakingsgesprek van 15 minuten.​

Kom je bij ons in de praktijk en wil je graag online bestellen. Stuur even een mailtje naar info@nutriprakijk.be en we zorgen dat je online kunt bestellen.

Ervaringsverhalen:

Ik durf het pashokje weer uit te komen* 

“Toen mijn moeder te horen kreeg dat ze Parkinson en Alzheimer had, ben ik voor haar gaan zorgen. Mijn vader deed ook heel veel maar die zit in de laatste fase van COPD. Dit werd voor hem ook te zwaar. Zo moest mijn moeder toch naar een verzorgingstehuis. In die tijd heb ik alleen maar voor anderen gezorgd, en niet voor mezelf.

Het moment dat ik dat besefte was op vakantie. Normaal gaan we op vakantie naar de zon. Niks ondernemen maar luieren. Door de corona ging dat niet en besloten we naar Schwarzwald te gaan om er toch even uit te zijn. Veel wandelen in de bergen. Alleen hier kwam ik mezelf tegen. Steeds moest ik zeggen ‘Ik wacht hier wel even’. Ik kreeg het niet voor elkaar om die stukken mee te wandelen.”

Ik had begeleiding nodig 

“Daarna zag ik de vakantiefoto’s. Mijn god, wat schrok ik van mezelf. Maar waar moet je dan in hemelsnaam beginnen? Om mij heen hoorde ik steeds meer mensen met een gastric bypass. Ik vertelde tegen mijn man en kinderen dat ik toch dat traject wilde ingaan. Die waren hier niet gelukkig mee en vroegen of ik het nog een keer zelf wilde proberen.

Zo ben ik op zoek gegaan naar de mogelijkheden. En één ding wist ik zeker: ik had echt begeleiding nodig. Zo kwam ik uit bij PS. food & lifestyle. Ik kende ook mensen die het programma gevolgd hebben, met een super resultaat. Zo ben ik op zoek gegaan naar een coach bij mij in de buurt. Ik belde haar en kon dezelfde week nog bij haar terecht.”

Waar moet ik beginnen? 

“Toen ik op de weegschaal ging staan, zonk de moed een beetje in mijn schoenen. 122,7 kilo. Waar moet je beginnen met zo’n gewicht? Mijn coach stelde me gelijk gerust. ‘Waar gaan we het eerste vlaggetje plaatsen?’ zei ze. En zo stelden we samen een tussentijds doel op. Die dag erna ben ik vol goede moed begonnen.  

Ik leerde een nieuw en gezond eetpatroon aan, met 6 eetmomenten op een dag. Dat was op het begin wel even wennen. Mijn man en ik varen namelijk op een binnenvaartschip. Van maandag tot vrijdag ben ik thuis voor onze drie kinderen, maar op vrijdag gaan we aan boord van het schip en op zondagavond kom ik weer terug naar huis. Met varen heb je onregelmatige werktijden. Zo moet ik soms wel eens drie uur rijden om aan boord te gaan van het schip. Dat betekent goed plannen. 

Ik moest wel even wennen om ritme in mijn eetpatroon te krijgen, maar ik leerde om mijn eetmomenten goed voor te bereiden en al snel vond ik mijn draai. Mijn nieuwe eetpatroon vond ik heel goed vol te houden. 

Het plaatsen van ‘vlaggetjes’ werkte voor mij super, ieder vlaggetje was een bepaald doel. Zo deelden we mijn einddoel op in tussentijdse stappen.”

Mijn valkuil 

“Mijn grootste valkuil was dat ik nooit een ontbijt nam. Rond een uur of drie trok ik dan een pak koekjes open, die helemaal op ging. Nu ik het ritme van 6 eetmomenten te pakken heb, heb ik daar totaal geen last meer van. Mijn favoriete product van PS. food & lifestyle is nu juist de granola pecan mango, die ik ’s ochtends met magere platte kaas neem. Een heerlijk momentje van de dag vind ik dat!

Daarnaast blijft mijn snoepkast nu vol. Wekelijks haalde ik allerlei lekkers in huis, maar nu werd ik ermee geconfronteerd dat niet de kinderen maar ík alles op at.”

Weer gelukkig met mezelf

“Vaak vertelden anderen me dat ik niet zo streng moest zijn voor mezelf, ‘Je bent goed zoals je bent’. Alleen ik voelde me niet prettig in dit lichaam. Mijn advies: je bent niet streng voor jezelf maar juist lief voor jezelf. Het gaat niet alleen om de kilo’s. Als je weer lekker in je vel zit straal je dat ook uit, je zelfbeeld wordt anders en je zelfvertrouwen neemt toe. 

Voorheen lachte ik alles weg met een beetje zelfspot, terwijl ik van binnen echt niet blij was met mezelf. Ik schaamde me en durfde de deur bijna niet meer uit. Nu onderneem ik weer veel meer. Ik ben een heel ander mens geworden. Ik ben weer zelfverzekerder. Ik durf weer iets te passen in een winkel en zelfs het pashokje uit te komen. 

Nooit wil ik meer worden zoals ik was. Ik heb een paar jassen uitgedaan. Het eerste wat ik ga doen is een spijkerbroek kopen. Die heb ik al zolang niet meer aan gehad. Ik heb één kledingsetje bewaard, en dat is het kleed en het spijkerjasje van de vakantiefoto. Alle andere kleding heb ik de deur uitgedaan, maar dit setje heb ik bewaard. Om te beseffen waar ik vandaan kom. 

Ik ben nu weer gelukkig met mezelf en ook mijn omgeving ziet dat. Vooral mijn gezin, zij merken dat ik weer veel opgewekter ben en alles veel makkelijker gaat. Mijn man neemt me zelfs mee naar Zwitserland om te gaan wandelen in de bergen!”

Stok achter de deur 

“De stok achter de deur om elke week naar mijn coach te gaan vond ik super fijn. Ze was er altijd voor me. Als ik een feestje had, gaf ze me tips hoe ik dit het beste kon aanpakken.

Ook nu ik mijn doel bereikt heb, staat ze voor me klaar. Ik ben nog maar een kleine maand op mijn streefgewicht, maar nog een jaar lang krijg ik nabegeleiding en ga ik maandelijks bij haar langs. Mijn coach hamert er juist op dat dit na-traject zo belangrijk is. Omdat ik zo ook leer om mijn gezonde levensstijl te behouden en in balans te blijven. De nieuwe producten van PS. life zijn niet alleen heel lekker, maar zijn speciaal ontwikkeld om op gewicht te blijven. 

De tip die ik andere wil mee geven is: ga ervoor! Wel voor de volle 110 procent. Als ik het kan kunnen jullie het ook!”

Starten was de beste keuze die ik gemaakt heb*

De vakantiefoto 

“In november 2020 was ik op vakantie, mijn schoonvader maakte daar een foto van me op het strand en toen ik deze zag schrok ik enorm! Ik zag een ongelukkige vrouw en moeder. Ik wist direct dat er iets MOEST veranderen! 

Afbeelding met buiten, lucht, persoon, grond

Automatisch gegenereerde beschrijving

Ik had daarvoor al wel eens wat gelezen over PS. food & lifestyle, toen nog PowerSlim, en de dichtstbijzijnde coach maar toen was ik er niet klaar voor! Nu wel, ik ging op zoek en kwam bij mijn PS. food & lifestyle coach terecht. Ik stuurde een berichtje via de site en binnen no-time was onze eerste kennismaking gepland! Heel eerlijk, ik was sceptisch en gespannen maar ik wist ook dat dit mijn laatste kans was om af te vallen zonder operatie. 

Mijn coach legde alles super uitgebreid uit en gaf mij de tijd om even alles te laten bezinken. Ik ben gewogen en opgemeten, en met 122,4 kg op de weegschaal en het starterspakket onder mijn arm liep ik de deur weer uit! In dat starterspakket zat een kaartje, met de vraag of ik mijn verhaal wilde delen en kans wilde maken op een fotoshoot. En hier sta ik dan, uitgenodigd op het hoofdkantoor voor een fotoshoot en zelfs bekroond tot campagnemodel!”

Een nieuw en gezond eetpatroon

“4 januari startte ik met het PS. food & lifestyle programma, het is de beste keuze die ik in lange tijd gemaakt had! Ik merkte binnen 2-3 weken al verschil in hoe ik mij voelde en hoeveel meer energie ik kreeg. De kilo’s vlogen er week na week af, soms een kleine stijging maar vaak was die te herleiden naar stress, hormonen of het tijdstip van de dag. Binnen twee maanden was ik de eerste 10 kilo al kwijt en zo ging ik gestaag door.

Ik leerde een gezond eetpatroon aan, met meer eiwitten en minder koolhydraten en zes eetmomenten op een dag. Ik ben zoveel bewuster geworden van wat ik in mijn mond stop, en draai dan ook regelmatig een verpakking om om het etiket te bekijken.
Twijfelde ik soms over een product of iets op het menu in een restaurant, dan was mijn coach maar een appje verwijderd van mij.

Half mei begon ik met sporten in de sportschool en nu ga ik zelfs 2-3 keer in de week! Toen ik in mei mijn tussendoel van -20 kilo bereikte, plande ik een cheatmeal voor mezelf. En ook mijn vakantie in juni kwam ik goed door, door de juiste begeleiding voor én tijdens mijn vakantie.” 

Stabiliseren 

“Ik ben 41 kilo afgevallen in 10 maanden tijd dankzij en met PS. food & lifestyle! Nu in oktober 2021 heb ik besloten om te gaan stabiliseren op 81 kg en ook dat gaat goed. Ik ga nog maandelijks naar mijn coach, zodat ik ook hier begeleiding bij krijg. Maar ik leer mijn lichaam steeds beter kennen, en weet steeds beter wat ik wel en niet moet doen. Als ik ’s avonds een keer iets lekkers wil, dan houd ik daar gedurende de dag rekening mee. 

Ik heb ook al wat geproefd van de nieuwe producten van PS. life, die speciaal ontwikkeld zijn voor de stabilisatiefase. Die zijn echt heer-lijk! Dat gaat het wel echt een stuk makkelijker maken.”

Afbeelding met tekst, binnen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Mijn doel: het schoolplein

“Ik ben PS. food & lifestyle en mijn coach enorm dankbaar voor het programma, voor de nieuwe levensstijl die ik heb mogen leren! Mijn doel was om 85 kilo te wegen en slank op het schoolplein te staan in september, als mijn oudste zoon naar groep 1 ging. Zelf ben ik vroeger gepest omdat mijn moeder erg zwaar was. Ik wilde geen enkele reden hebben dat mijn kinderen gepest zouden worden om mij. Met tranen in mijn ogen stond ik op het schoolplein. Niet alleen omdat mijn zoontje voor het eerst naar school ging, maar ook omdat het me gelukt is. Yes, I did it!  

Op de vraag hoe ik mijn proces in drie woorden zou omschrijven, zou ik zeggen: geweldig, levens veranderend en overweldigend! 

Naast de grote verandering lichamelijk merk ik dat ik veel meer energie heb en mijn hele houding positiever is geworden. Dit reflecteert zich op mijn hele leven! Mijn nieuwe motto is dan ook ‘Wat je uitstraalt krijg je ook terug!’. Ik durf ook alles qua kleding weer te proberen en voel me nu weer gelukkig in een kleedje. Het grootste verschil is dat ik veel meer zelfvertrouwen gekregen heb en ik mijn mening en mijn verhaal durf te vertellen!

Het heeft mijn leven veranderd

“Ik kan PS. food & lifestyle aan iedereen aanraden, en gelukkig heb ik ook veel andere mensen mogen inspireren en motiveren in hun traject! PS. food & lifestyle heeft mijn leven veranderd en terug gegeven, zei ik onlangs nog tegen mijn coach. 

En nu komt het wennen aan mijn vernieuwde lichaam… Dat vind ik nog wel lastig. Het beeld dat ik in mijn hoofd heb van mijn lichaam, is niet hoe mijn lichaam er in werkelijkheid uit ziet. Maar daar heb ik nog even de tijd voor!

Mijn tip aan anderen: ik denk dat het belangrijk is dat je 100% achter deze levensstijl moet staan en je niks moet aantrekken van de mening van anderen! Ik kreeg in het begin veel kritiek omdat het een crashdieet zou zijn, wat overigens niet het geval is, maar dat zorgt er wel voor dat je gaat twijfelen soms. Gelukkig heb ik gewoon doorgezet en mag ik nu super trots zijn op mijn eindresultaat!”

Ik ben weer van mezelf gaan houden*

“In december 2017 werd ik in het ziekenhuis opgenomen met een hersenvliesontsteking. Na een lang ziekbed en interne revalidatie mocht ik weer naar huis. Door de hoeveelheid medicatie, de bijwerkingen hiervan en het moeizame bewegen nam ik ontzettend toe in gewicht. Stoppen met medicatie was geen optie maar ondertussen zat ik als gevolg van het overgewicht niet meer lekker in mijn vel. 

Ik werd door iemand getipt over PS. food & lifestyle. Voordat ik me zou bedenken heb ik meteen een afspraak gemaakt met een coach bij mij in de buurt. Na een lang gesprek met haar, heb ik besloten om te starten met het PS. food & lifestyle programma. Mijn coach gaf mij, mede door haar medische achtergrond, het vertrouwen dat ik op een gezonde manier mijn doel zou gaan afvallen en dat we samen op weg gingen naar een gezonde levensstijl.”

Een regelmatig eetpatroon 

“Ik ben begonnen met het starterspakket. Zo leerde ik veel producten kennen en kon ik volop variëren. Ik had meteen resultaat en dat gaf me vertrouwen. Mijn coach was altijd zo enthousiast dat ik steeds meer begon te geloven dat ik mijn doel echt zou kunnen bereiken. 

Met het kookboek en de recepten van de site maak ik heerlijke gerechten. Gezond eten ging niet eerder zo gemakkelijk als nu. Mijn nieuwe levensstijl heb ik snel kunnen toepassen en ik houd het prima vol. Ik eet heel gevarieerd en er is voldoende keuze (ook voor vegetariërs). Ook is alles heel eenvoudig toe te passen. 

Ik heb nu vijf à zes eetmomenten op een dag waardoor ik voldoende eet. Ik ben nu niet meer zo gefocust op eten. Een regelmatig eetpatroon is echt een leermoment voor me geweest en daar voel ik me prettig bij. Ik ben nu niet meer gefocust op eten. Ik weet binnen welke kaders ik me kan bewegen en dat geeft rust. Ik sta zelfs niet meer op de weegschaal.”

De nieuwe en oude ‘ik’

“Tijdens fase 1 is het wekelijkse contact met je coach heel belangrijk. De relatie met je coach is naar mijn mening een hele belangrijke succesfactor. Bij vragen en onzekerheden was er altijd ruimte om dit te bespreken, hierdoor heb ik geen obstakels ervaren tijdens het PS. food & lifestyle programma.

Ik heb het vertrouwen gekregen dat ik weer gewoon kan eten zonder hiervan aan te komen. Door het wekelijkse contact en weegmoment werd dit bevestigd.

Ik ben weer van mezelf gaan houden! Als ik nu in de spiegel kijk, kan ik beter accepteren wat ik heb en ben ik trots op wat ik zie. Ik durf mezelf weer te laten zien! 

Toen ik vorig jaar in november bij mijn coach aanklopte zat ik echt in een dip. En nu, een jaar later, voel ik me geweldig! Deze fotoshoot is echt ‘een kerst op de taart’ voor wat ik bereikt heb.”

Voor het programma

Op gewicht blijven 

“Ik ben nu bezig met de laatste fase van het PS. food & lifestyle programma waarin ik leer in balans te blijven. Dat voelt nog even onzeker maar mijn coach helpt mij hier doorheen. Het lukt me steeds beter om met sociale gelegenheden om te gaan en ook daarbinnen verantwoorde keuzes te maken. En pak ik wel een keer (iets te veel) lekkers, dan zorg ik er gewoon de volgende dag voor dat ik weer wat meer oplet. Dat gaat prima!  

Inmiddels sport ik ook regelmatig, waarvan één keer per week bij mijn coach en PowerWalken we samen door de mooie natuur. Wie had dit negen maanden geleden kunnen denken!

Ik had mijzelf als doel gesteld om voor mijn 60ste verjaardag 20 kg af te vallen en dat is ruimschoots gelukt! Ook op gewicht blijven gaat me nu al een aantal maanden heel goed af. Mijn gezonde eetpatroon is echt een gewoonte voor me geworden, en ik vind het helemaal niet lastig om me hier aan te houden.”