Dit is het meest gebruikte voedingsplan bij te hoog gewicht.
We passen je eetgewoonten aan rekening houdende met alle voedingsstoffen die je nodig hebt.​​​​​ ​

Geen pakjes, zakjes, shakes en light producten. Maar wel écht eten, dat lekker en gezond voor je is. Wie op die manier eet, verbetert zijn gezondheid en valt af. Op een heel lekkere manier! Dat is de missie van Puur gezond en van ons. Pure, eerlijke producten die je verzadigen en voeden. Wie geniet van een puur gezonde voeding, voelt zich energieker en heeft geen last van snaaihonger.

Als je deze methode volgt, hoef niet in éen keer het roer om te gooien. Iedere week ga je een nieuwe uitdaging aan. We benoemen herkenbare valkuilen en reiken creatieve oplossingen aan. Aan het eind van het traject heb je de belangrijkste principes toegepast in je dagelijks leven. Maar het allerbelangrijkste is, dat je lol krijgt in lekker eten! 

Je ontvangt weekmenu’s met lekkere en gezonde recepten. Je hoeft niet apart te koken voor de rest van het gezin, iedereen kan meedoen.

Naast voeding is er aandacht voor beweging, slapen, emotie eten, stress, met andere woorden allerlei zaken die van invloed zijn op je gewicht.