In de Rondom…..

In de Rondom…..

http://www.rondom.be/regionieuws/hoogstraten-krijgt-kleur-op-het-bord/

Hoogstraten krijgt kleur op het bord

31 maart 2017 – Wendy Luyks

efd25f8f-0634-4859-8440-73190b344075

Hoogstraten Elk jaar neemt de vereniging van diëtisten het initiatief om gedurende een week de gezonde voeding extra onder de aandacht te brengen. Dit jaar staat in het teken van de kinderen en jeugd.
Kinderen begrijpen best dat gezond eten goed is voor hen. Hoe jonger je start met gezonde eet-en beweeggewoonten, hoe meer kans je hebt om deze goede gewoonten de rest van je leven mee te nemen. Het is belangrijk dat kinderen leren om gezonde voedingskeuzes te maken; Dat ze begrijpen wat voeding en beweging doen met je lichaam; Dat ze er meteen voordeel uithalen. En ook op lange termijn kan een heel “gezonde levensstijl” (gezond eten én bewegen én niet te dik zijn) chronische ziektes voorkomen.

Kinderen leren genieten van gezonde voeding hoeft niet moeilijk te zijn. Diëtisten kunnen hierbij helpen met eenvoudige tips en tricks. In Hoogstraten nemen de diëtisten van NUTRiPRAKTijK Hoogstraten ook deel aan deze week. En hiervoor gaan ze direct naar de bron, de kinderen. Verschillende klassen van de scholen in Hoogstraten knutselden een gezonde warme maaltijd op een bord. Hiervan werden slingers gemaakt en deze werden opgehangen op verschillende plaatsen in Hoogstraten tijdens de week van de diëtist Bedoeling is dat de bordjesslingers aanzet tot gespreksonderwerp van gezonde voeding in gezinnen. ‘Met behulp van een video geven we de kinderen in de klas al een tip om een gezonde maaltijd te knutselen. Daarnaast geven wij bij de deelnemende scholen een interactieve voedingsles passende binnen de lessen gezonde voeding’, aldus diëtiste Ingrid Bogaerts.