hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

100 gram volkoren spaghetti
4 teentjes knoflook
1 klein rood chilipepertje
100 gram zwarte olijven zonder pit
1 blikje ansjovisfilets (à 48 gram)
3 eetlepels olijfolie
1 blik tomaatblokjes (à 400 gram) of 400 gram verse tomaten in blokjes
50 gram grofgeraspte Parmezaanse kaas 
takjes peterselie

Bereiden

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Pel en snipper de knoflook. Maak het pepertje schoon en snipper het. Hak de olijven grof. Laat de ansjovisfilets uitlekken en snij deze fijn. 
  • Verhit de olie en fruit de knoflook, het pepertje en de ansjovis ongeveer 1 minuut. Voeg tomaten en olijven toe en laat ongeveer 3 minuten pruttelen. Breng pittig op smaak met peper. 
  • Meng de spaghetti met de saus. Bestrooi met de geraspte kaas en fijngeknipte peterselie.

Tip: wil je minder koolhydraten vervang dan een deel van de spaghetti door courgetteslierten. ​​

Bron: Puur Gezond NL