Zelfgemaakte Granola
Start je dag gezond! Granola bevat een grote bron aan vezels, mineralen en vitaminen. De granen zorgen voor een lang verzadigd gevoel, waardoor je minder tussendoor naar een snack grijpt. De noten en zaden zorgen voor de aanvoer van essentiële vetzuren, zoals omega-3 vetzuren. Let op, kant-en-klare granola bevat veel verborgen suikers en vetten.
TIP: Eet de huisgemaakte granola met magere yoghurt en vers fruit.
Energie | 397 kcal |
Eiwit | 17 gram |
Koolhydraten Waarvan suikers | 36 gram9 gram |
Vet Waarvan verzadigd vet | 19 gram4 gram |
Vezels | 9 gram |
Voedingswaarde per portie met halfvolle melk
Ingrediënten voor 6 porties
- 250 gram havermoutvlokken
- 2 eiwitten
- 100 gram notenmengeling (hazelnoten, amandelen, paranoten, cashewnoten,..)
- 30 gram lijnzaad
- 20 gram chiazaad
- 1 eetlepel kaneel
- Zoetstof naar keuze (bijvoorbeeld: stevia, tagatesse, candarel, …)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150°C
- Meng de havermout, het eiwit en het zoetstof samen.
- Verdeel het mengsel over een grote vlakke bakplaat en plaats de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven. Schep na 5 en na 10 minuten een keertje om.
- Hak de notenmengeling grof.
- Meng de afgekoelde havermout, noten, pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad en chiazaad samen.
- Doe alles in een grote weckpot of een ander goed afsluitbare pot. Op deze manier kan je de granola een lange tijd bewaren.
Smakelijk!
Team NUTRiPRAKTIJK